Εθνικός Φιλιππιάδας

Συνέντευξη Γιώργου Βλάχου στην ιστοσελίδα του Π.Σ.Α.Π.

  

Στα 41 χρόνια του ο μέσος του Εθνικού Φιλιππιάδας Γιώργος Βλάχος διεκδικεί τον τίτλο του μεγαλύτερου σε ηλικία εν ενεργεία ποδοσφαιριστή στα επαγγελμαυντικά πρωταθλήματα αλλά, ούτως ή άλλως, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο  την ιστοσελίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα σε όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο καθώς αποδεικνύει ότι, σε δύσκολους καιρούς, αυτοί που πραγματικά αγαπούν την μπάλα είναι εδώ.

“Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής γι εμένα και κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο, αισθάνομαι σα να πατάω το χορτάρι για πρώτη φορά αφού είναι τέτοια η ανυπομονησία μου για να παίξω ώστε με πλημμυρίζουν αισθήματα που με γεμίζουν κι όμοια τους δε νομίζω ότι είναι εύκολο να νιώσει ένας άνθρωπος στην καθημερινότητα του” λέει ο Γιώργος Βλάχος που παραδέχεται ότι “βλέπει σα χόμπυ το ποδόσφαιρο, το λατρεύει και γι αυτό δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι πήγε 41 ετών αλλά ούτε και νιώθει ότι είναι σε αυτή την ηλικία”.

Στην καριέρα του ο Γ. Βλάχος, που  ζεί μόνιμα στην Άρτα, όπου έχει στην ιδιοκτησία του καφετέρια, μαζί με τον αδελφό του, έχει αγωνισθεί, από το 1983, σε Δόξα Άρτας, Αναγέννηση Άρτας, Απόλλωνα Καρλοβασίου Σάμου, Τριγλία Ραφήνας, Βελισσάριο, Πρέβεζα, Αγία Ελεούσα και Εθνικό Φιλιππιάδας. Στην Αναγέννηση Άρτας πήγε …4 φορές κι έπαιξε μαζί της και στην Γ΄ Εθνική ενώ στην ίδια κατηγορία αγωνίσθηκε και με την Πρέβεζα αλλά και με το Βελισσάριο, όπως και τώρα με τον Εθνικό Φιλιππιάδας.

“Παίζω πια για το χόμπυ μου και μπορώ να πώ ότι απελευθερώθηκα επειδή αγωνίζομαι πια χωρίς χρήματα, δεν παίρνω ούτε ευρώ από την ομάδα μου γιατί το ξεκαθάρισα στους ανθρώπους ότι απλώς κάνω αυτό που μου αρέσει και έτσι είμαι ερασιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης αλλά με την καλή έννοια, που δυστυχώς χάνεται πια επειδή τα παιδιά αντί να νοιάζονται για την βελτίωση τους, κοιτούν πως θα κερδίσουν, πρόσκαιρα, κάποια χρηματικά ποσά που συχνά τους υπόσχονται και σπανίως παίρνουν“ επισημαίνει με νόημα ο Γιώργος Βλάχος που έχει ως προπονητή τον Νίκο Λάππα, για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Μαζί συνεργάσθηκαν τόσο στην Αναγέννηση Άρτας όσο και στην Πρέβεζα.

Στον Εθνικό Φιλιππιάδας ο Βλάχος πήγε πριν από 3 χρόνια, σε ηλικία 38 ετών.

Στην πρώτη σαιζόν έπαιξε σε 23 αγώνες στην Δ΄ Εθνική και έβαλε 4 γκολ ενώ την επόμενη χρονιά, στην Γ΄ Εθνική είχε 12 συμμετοχές, 6 από αυτές ως βασικός, στα 40 του. Φέτος, δεν έχει μπεί ακόμα στους αγώνες επειδή είναι σε στάδιο αποθεραπείας μετά από τη δεύτερη επέμβαση στη μέση του.

“Θα είμαι έτοιμος σε 2 εβδομάδες και παρά το γεγονός ότι έχω ταλαιπωρηθεί τα τελευταία 6 χρόνια με τα χειρουργεία στη μέση μου, θα τα δώσω όλα για να βοηθήσω την ομάδα μου και να νιώσω την μοναδική ευχαρίστηση που σου χαρίζει η ενεργός συμμετοχή σε αυτή την γιορτή και την απόλαυση του ποδοσφαίρου” είπε ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Φιλιππιάδας στο psap.gr “Δεν έχω συνειδητοποιήσει πόσων χρονών είμαι .Το καταλαβαίνω όταν πηγαίνουμε με την ομάδα σε γήπεδα όπου έπαιζα στην Γ΄ Εθνική το 1987. Τότε, δεν είχαν γεννηθεί οι μισοί από τους συμπαίκτες μου. Ε, εκεί νιώθεις λίγο παράξενα αλλά κι όμορφα. Επειδή είσαι υγιής για να κάνεις αυτό που σου αρέσει. Αν βέβαια δεν είχε αλλάξει η απόφαση για τους περιορισμούς στις ηλικίες των παικτών, θα είχα αναγκασθεί να σταματήσω το ποδόσφαιρο κι αυτό θα ήταν άδικο. Χρειάζονται στο χώρο όσοι έχουν αγάπη γι αυτόν και κίνητρο. Ταλέντα δεν βγαίνουν πια από τις ερασιτεχνικές ομάδες γιατί τα παιδιά νοιάζονται κυρίως για το οικονομικό κι έχουν και την κατοχύρωση ότι θα παίξουν εύκολα αφού υπάρχουν ηλικιακές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή αυτών που είναι κάτω από τα 20. Τη θέση πρέπει να την κερδίζεις με τη δουλειά και το ενδιαφέρον κι όχι επειδή στη δίνουν. Τα παιδιά δε νοιάζονται να δουλέψουν, δεν αγαπούν αυτό που κάνουν, κοιτούν μόνο το υλικό μέρος κι έτσι χάνονται πολλά σπουδαία ταλέντα. Ποιότητα έχουμε. Τη νοοτροπία πρέπει να αλλάξουμε για να μη χάνονται τόσα παιδιά με προοπτικές για το ποδόσφαιρο”.