Εθνικός Φιλιππιάδας

Αφιέρωμα της εφημερίδας «Derby»

Αφιέρωμα στην ομάδα  της 16 Νοεμβρίου 2010 είχε η αθλητική εφημερίδα «Derby», το οποίο σας παραθέτουμε αυτούσιο

Λάππας: Στόχος της Φιλιππιάδας είναι η εξάδα

Βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Εθνικού Φιλιππιάδας για όγδοη συνεχή χρονιά και αποτελεί κεφάλαιο για το σύλλογο. Ο λόγος για τον Νίκο Λάππα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι αυτός που οδηγεί τον Εθνικό τόσο στην Δ’ Εθνική όσο και στην τρίτη επαγγελματική κατηγορία του πρωταθλήματος επάξια.
Ο 50χρονος προπονητής των «κυανόλευκων»,  παραχωρώντας συνέντευξη στην Αγγελική Κουρεμένου και στην εφημερίδα «Derby News», μίλησε για την έως τώρα πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα  και στάθηκε κυρίως στο κομμάτι της τύχης που δεν τους ευνόησε όπως θα έπρεπε στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ  μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον στόχο του Εθνικού που είναι η πρώτη εξάδα.

-Ποιοι είναι οι στόχοι του Εθνικού;
«Στόχος μας για φέτος είναι να έχουμε μία καλύτερη πορεία από την περσινή και αν μπορέσουμε να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος».
-Η βαθμολογική θέση που βρίσκεστε τώρα σας αλλάζει τους αρχικούς σας στόχους;
«Όχι πιστεύω ότι βρισκόμαστε μέσα στους στόχους μας, αν και πιστεύω ότι έχουμε χάσει… έδαφος από δύο -τρία παιχνίδια, που θα μπορούσαμε να έχουμε από δύο ή τρεις πόντους. Πιστεύω ότι από θέμα τύχης δεν τους έχουμε αυτή την στιγμή».
-Αν κοιτάξουμε στον βαθμολογικό πίνακα βλέπουμε ότι οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές, οπότε και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, πιστεύεται ότι θα αντέξετε;

«Πιστεύω ότι θα αντέξουμε, διότι είμαστε μία ομάδα με εμπειρία και αποτελούμαστε από ένα ρόστερ, το οποίο είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ίδιο, χωρίς να έχει γίνει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή. Δεν έχουμε  σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εκτός αυτού τα παιδιά είναι απο την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και σίγουρα το οικονομικό πρόβλημα που γονατίζει τις περισσότερες ομάδες σε εμάς δεν θα είναι τόσο έντονο. Αυτόματα αυτό μας γεμίζει δύναμη για να συνεχίζουμε και επομένως πιστεύω ότι θα αντέξουμε».
-Είστε ευχαριστημένος από την διοίκηση της ομάδας;
«H διοίκηση κάνει ότι το ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην τρίτη κατηγορία. Είναι μία δύσκολη κατηγορία για μία μικρή πόλη όπως είναι η Φιλιππιάδα. Τα οικονομικά μεγέθη είναι μεγάλα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που έχουν τεράστια ιστορία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι ανταποκρίνεται θετικά μέχρι τώρα και θα τα καταφέρει μέχρι το τέλος της χρονιάς να είναι συνεπής απέναντι στις προπληρώσεις της».
-Όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας, είστε ικανοποιημένος;
«To ρόστερ εμείς το διαμορφώσαμε, εγώ και η διοίκηση. Προτιμήσαμε να έχουμε παιδιά δικά μας, από την Ήπειρο, έχουμε μόνο έναν ξένο, τον Βραζιλιάνο τον Φλορένσιο και μέχρι στιγμής είμαστε καλά αγωνιστικά. Τώρα αν προκύψει τίποτα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θα ενισχυθούμε».
-Προσωπικοί σας στόχοι;
«Εγώ είμαι από την Φιλιππιάδα, δεν είμαι επαγγελματίας προπονητής είμαι καθηγητής σε σχολείο και ουσιαστικά δεν είναι βιοποριστικό το επάγγελμα για εμένα. Απλά προσφέρω στην ομάδα της πόλης μου  και θα συνεχίσω να προσφέρω όσο νιώθω καλά και συνεχίσω να έχω διάθεση».
-Τι γνώμη έχετε για την κατηγορία και ποιες ομάδες έχετε ξεχωρίσει μέχρι στιγμής;
«Η φετινή χρονιά έχει δείξει πως έχει πολλές ισάξιες ομάδες και γι αυτό μάλλον δεν έχε χρήσει ακόμα το μεγάλο φαβορί. Πιστεύω όμως πως όσο περνάνε τα παιχνίδια θα αρχίσει να διαφαίνεται πως η ομάδα των Γιαννιτσών, ο Εορδαϊκός, ίσως και η Νίκη Βόλου θα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα».

ΛΕΝΤΖΟΣ:  «Για πάντα στον Εθνικό»
Ο Κωνσταντίνος Λέντζος, ο οποίος αποτελεί τα τελευταία εννέα χρόνια την κολόνα του Εθνικού Φιλλιπιάδας, τόνισε πως θέλει να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στον «κυανόλευκο» σύλλογο. 
Μέχρι να συμβεί όμως αυτό ,στόχος του είναι να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται: « Έχω στην ομάδα 8-9 χρόνια, αυτό αυτόματα σημαίνει πως έχω δεθεί με αυτό τον σύλλογο. Θέλω να συνεχίζω να αγωνίζομαι για χάρη του Εθνικού Φιλιππιάδας μέχρι να σταματήσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Μέχρι να γίνει αυτό όμως  θα τα δίνω όλα στον αγωνιστικό χώρο για το καλό της ομάδας, προσφέροντας έτσι όσο το δυνατόν περισσότερα, προκειμένου ο Εθνικός να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται», είπε αρχικά ο 33χρονος μέσος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για τον προπονητή της ομάδας, Νίκο Λάππα: 
«Ο κ.Λάππας εκτός από ένας εξαιρετικός προπονητής είναι και ένας πολύ καλός άνθρωπο και εγώ είχα την τύχη στα πρώτα ποδοσφαιρικά μου βήματα να έχω στο πλευρό μου έναν τέτοιο τεχνικό». Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είναι η ψυχή της ομάδας και ταυτόχρονα ένας εκ των αρχηγών του Εθνικού Φιλιππιάδας εκτός αυτού όμως και το αγαπημένο παιδί της εξέδρας και έτσι δεν θα μπορούσε να μην πει και δύο λόγια για τον κόσμο: «Έχουμε την τύχη να έχουμε στο πλευρό μας έναν εκπληκτικό κόσμο, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας και να μην σταματήσει να το κάνει. Αυτή η στήριξη μας γεμίζει δύναμη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ο δωδέκατος μας παίκτης… Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τους υποσχεθούμε ότι δεν θα τους απογοητεύσουμε». 
Όσο για την σαββατιάτικη εκτός έδρας ήττα του Εθνικού Φιλλιπιάδας κόντρα στον Φωκικό, είπε: «Δυστυχώς δεν καταφέραμε πάρουμε  τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Πιστεύω όμως ότι δίκαια κέρδισε ο Φωκικός, έπαιξε καλύτερα από εμάς, εμείς δεν κατεβήκαμε στον αγωνιστικό χώρο όπως θα έπρεπε».

ΛΙΟΝΤΟΣ: «Είμαστε σαν οικογένεια»
Ο Θανάσης Λιόντος είναι ο  άνθρωπος που «ανέστησε» τον Εθνικό Φιλιππιάδας, την ώρα που βρίσκοταν προς διάλυση,  μας εξήγησε τον λόγο που πήρε αυτό. το ρίσκο όπως το χαρακτήρισε και αποφάσισε με μία παρέα φίλων να αναλάβει τον σύλλογο: «Αρχικά, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και για τον Εθνικό Φιλιππιάδας , προκειμένου να μην χαθεί η ομάδα. Υπήρξα ποδοσφαιριστής και αποφασίσαμε μία παρέα πέντε ανθρώπων να αναλάβουμε στη διοίκηση, γιατί η ομάδα ήταν προς διάλυση. 
Η προηγούμενη διοίκηση δεν μπορούσε να συνεχίσει και εμείς αποφασίσαμε να πάρουμε ένα μεγάλο ρίσκο. Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε πολύ καλά». Παράλληλα για την έως τώρα πορεία του Εθνικού στο πρωτάθλημα, ο πρόεδρος του συλλόγου, είπε: «Είμαι ικανοποιημένος, αν και θα μπορούσαμε να πάμε λίγο καλύτερα  από πλευράς βαθμών», ενώ για το ποιος είναι ο στόχος του Εθνικού, είπε: «Θεωρώ ότι η ομάδα θα τερματίσει ακόμα πιο ψηλά από τον αρχικό μας στόχο που είναι η εξάδα, γιατί έχουμε πολύ καλό υλικό και έναν αξιόλογο προπονητή. Είμαστε σαν οικογένεια». Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο ανόδου και για το αν αντέξει οικονομικά ο κ. Λίοντος, τόνισε χαρακτηριστικά:  
«Είναι δύσκολη χρονιά και από οικονομικής πλευράς και από όλους τους τομείς. Η πολιτεία από την πλευρά της δεν βοηθάει καθόλου οικονομικά. Σε αντίθεση  με τον κόσμο, που είναι άλλωστε και ο κύριος άξονας του Εθνικού Φιλιππιάδας. Επίσης, θα ήθελα να πω ότι μεγάλη βοήθεια μας παρέχει και η δημοτική αρχή».

ΜΠΑΛΑΦΑΣ:  «Θα συνεχίσω να τα δίνω όλα στο γήπεδο»
Ευχαριστημένος που είναι παίκτης του Εθνικού Φιλιππιάδας δηλώνει ο Δημήτρης Μπαλάφας, ο οποίος αποκτήθηκε φέτος από τον σύλλογο: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που  είμαι παίκτης του Εθνικού», ενώ όσο για τους προσωπικούς του στόχους , ο έμπειρος αμυντικός τόνισε ότι συνδέονται άμεσα με αυτούς του συλλόγου: 
Εγώ προσωπικά  θα συνεχίζω να τα δίνω όλα στο γήπεδο , προκειμένου η ομάδα να τα πάει καλά , και μέσα από αυτό να  διακριθώ και εγώ». Παράλληλα, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: «Το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι  πολύ καλό, και αυτό είναι θετικό γιατί αυτό μας βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο, αποδίδοντας έτσι πιο όμορφο ποδόσφαιρο». 
Ο 27χρονος παίκτης αναφέρθηκε επίσης και για το αν είναι ακόμα νωρίς να χρήζει φαβορί, τονίζοντας ότι από την 10η αγωνιστική και μετά θα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα: «Είναι θέμα χρόνου να αναδειχθούν  τα φαβορί. Συγκεκριμένα πιστεύω από την 10η αγωνιστική και μετά, τότε θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Βέβαια τίποτα δεν αποκλείεται, διότι σε έναν αγώνα μπορείς  να κερδίσεις, επομένως τρεις βαθμοί, μπορεί στον επόμενο να χάσεις, αυτόματα χάνεις και τρεις βαθμούς».

Συνέντευξη στην Αγγελική Κουρεμένου

http://www.scorernews.gr/2010/11/blog-post_4691.html